Lecţiile online, difuzate la TV

Lecţiile online, difuzate la TV. Astfel, canalele unde pot fi urmărite lecțiile sunt de la 920 până la 943. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că de la 1 aprilie curent, lecţiile la disciplinele şcolare plasate pe platforma educatieonline.md – pot fi urmărite şi la 24 de canale TV în sistemul digital terestru. În acest sens, Primăria Chişinău a semnat un contract de colaborare cu Î.M. ,,Radiocomunicaţii”.

„Cursurile sunt difuzate 24/24 de ore. Semnalul poate fi recepţionat de către cetăţeni în raza de 30 km de oraş, dar poate fi preluat gratuit şi de către distribuitorii de servicii media audiovizuale, în scopul de a difuza lecţiile video prin propriile reţele de cablu. Operatorii S.A Moldtelecom şi StarNet au semnat deja contract de colaborare cu Î.M. ,,Radiocomunicaţii”.  Scopul proiectului este de a facilita accesul elevilor şi părinţilor la procesul educaţional”, a declarat primarul. 

Amintim că acum un an, Primăria Chişinău în comun cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a elaborat platforma educatieonline.md, unde sunt plasate cursurile la toate disciplinele şcolare pentru toate clasele. În prezent sunt 6077 de lecții plasate pe site și 5116 de activități interactive

Educaţieonline.md a devenit o bogată bibliotecă digitală, care treptat a devenit un proiect de succes atât pentru învățământul din municipiul Chișinău cât și din întreaga țară, dar și peste hotare.

Acum 3 săptămâni a fost organizat Programul național de instruire “Didactica utilizării Bibliotecii digitale EDUCAȚIE ONLINE” la care s-au înscris 778 de cadre didactice și manageriale și în cadrul căruia s-au organizat 3 sesiuni de instruire la distanță cu mii de vizualizări.