Ion Ceban, în ședință cu Poliția Capitalei. Ce a solicitat

Problemele Capitalei sunt multiple, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că își dorește ca nivelul de securitate să crească în oraș, pentru ca oamenii să fie în siguranță.

„Astăzi am avut o ședință cu Direcția Poliției municipiului Chișinău. Am abordat subiectele stringente pentru capitală și anume: măsurile și acțiunile de prevenire covid, necesitatea intervenției în curțile blocurilor de locuit, prin menținerea ordinii publice și combaterea consumului de băuturi alcoolice, droguri, dar și alte încălcări, menținerea ordinii publice în parcuri, parcările ilegale, în deosebi pe trotuare și spații verzi, organizarea circulației rutiere, staționarea mașinilor de mare tonaj pe unele străzi din capitală și cerșetorii și oamenii străzii.

Avem o colaborare bună în prezent cu oamenii legii, dar îmi doresc ca poliția municipală să revină în Chișinău după exemplul altor state”, punctează Ceban.

Edilul afirmă că Poliția Capitalei a existat până la începutul anului 2010 și crede că întoarcerea acestui serviciu va duce la sporirea ordinii publice în oraș.

„La fel, e important ca oamenii din acest serviciu să fie motivați financiar și sunt sigur că împreună putem face ordine în capitală”, conchide edilul.