Ceban dă „Soiuz”-ul jos: Sigla instalată pe clădire depășește toate normativele de publicitate

UPDATE // Sigla centrului comercial a fost schimbată, însă fără a fi coordonată cu Direcția arhitectură. Reacția primarului:

„Și cum se spune la moldoveni „ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place” este și cazul acestei inscripții noi afișate pe centrul comercial din sectorul Rîșcani. Din câte am fost informat, magazinul nu a coordonat reclama cu Direcția arhitectură, la fel nici amplasarea bannerelor publicitare pe fațada clădirii nu au fost coordonate cu secția reclame. Plus la toate, pretura va emite astăzi o somație de evacuare a dispozitivelor publicitare neautorizate.În caz că agentul economic nu se va conforma, va fi emisă o dispoziție de evacuare.Am solicitat responsabililor să meargă la fața locului și să clarifice situația”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Ion Ceban a cerut ca sigla „Soiuz” de pe o clădire din sectorul Rîșcani, amplasată recent, să fie dată jos, iar această „frumusețe rară”, cum o caracterizează edilul, să fie pusă „în fruntea proprietarului”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Este o vorbă în popor. Frumusețe rară. Verificați vă rog cu Ilie Ceban cum putem da jos toată treaba asta și să și-o pună în frunte el acolo. Asta deja e depășit de toate normativele pe care le avem. Probabil ar fi foarte bine să aducem cât se poate de rapid regulamentul cu privire la publicitate și amplasamentele și tot chiloții care sunt prin vitrinele străzilor centrale în reglementare”, a declarat Ceban.

Edilul a mai solicitat ca acest subiect să fie inclus pe ordinea de zi a următoarei ședinței CMC.