Campania națională de plantare a arborilor continuă

În această perioadă a fost reluată campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău. Anul trecut au fost sădiți de către Primăria Chișinău peste 60 de mii de arbori.

„Mai grav să nu ne trezim peste noapte când o să se usuce ceea ce am plantat. Mai sunt căprițe, oițe în capitală, care iubesc copacii mititei. Există și la Valea Morilor gospodari cu animăluțe frumoase… și tot ce sădim noi se transformă în … Pe parcursul săptămânii trecute au fost plantați 1000 de arbori. Sunt organizații care vor să se alăture acestor acțiuni.

Sădirea arborilor se desfășoară cu păstrarea tuturor normelor de siguranță și cu participarea grupurilor mici de persoane. Tot săptămâna trecută, Asociația femeilor din poliție a plantat mai mulți arbori și arbuști pe teritoriul Grădinii Zoologice.

Totodată, mai multe Ambasade ne-au comunicat că doresc să se alăture și în acest an Campaniei lansate de Primărie. Mă bucur că Primăria Chișinău a ales să participe la Campania globală „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), la inițiativa secretarului Olga Algayerova”, a declarat Ceban.

Edilul a subliniat că își dorește foarte mult ca orașul Chişinău să fie unul verde, cu noi copaci plantați, un oraş în care fiecare cetățean să vrea să trăiască.