Ședință la Primărie privind parcările din Capitală. Ceban: Ne axăm mai întâi pe Zona 0, după care pe Zona 1

O nouă ședință la Primăria Chișinău cu privire la Proiectul parcărilor din capitală, asta după ce recent primarul general Ion Ceban a luat sub propria răspundere implementarea acestuia. Edilul a convocat toți responsabilii și a cerut explicații, de ce acesta a fost tărăgănat și la ce etapă este.

Am convocat această ședință, pe linia de parcări. Aici o să atragem o atenție sporită în acest an. Problema este foarte acută. Vom începe cu zona Ismail, Mihai Vitează – Mateevici și Albișoara. După care vom trece la zonele din sectoarele municipiului, intrările în oraș, probleme cum delimităm aceste zone, probleme legate de achitarea, parcărilor. Un studiu calitativ și cantitativ cu populația, populația”, a declarat Ceban.

Între timp, edilul spune că se va axa pe amenajarea transportului în perimetul acestor străzi, adică 39 km2.

De la ultima întrevedere, a fost publicată licitația cu privire la studiului de oportunitate. Sunt 2 direcții: organizarea circulației rutiere în zona de centru. În acest sens la începutul lunii aprilie vom putea avea o soluție. Toți poate să participe, începând cu cei UTM și alți doritori. Iar a doua direcție este amenajarea parcărilor propriu zise. Pentru amenajarea acestora în zona centru avem bugetate 4.7 milioane de lei. Vom începe cu Zona Zero – 31 August, Bănulescu Bodoni, Alexandru Cel Bun și Ismail, după care vom continua cu Zona 1 – Mateevici, Albișoara, Mihai Vitează și Ismail”, a conchis Ceban.