Ceban: Gropile în asfalt nu pot fi astupate din cauza celor de la Ministerul Economiei. Luați-i într-un autobuz și faceți-le o excursie prin oraș

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că cei de la Ministerul Economiei tărăgănează lucrurile în ceea ce ține de aprobarea regulamentului privind standardele procurării asfaltului fierbinte.

Am văzut că au început să se miște cei de la Ministerul Economiei, după ce am făcut presiuni. După ședință, voi încerca să-l telefonez pe ministrul interimar.

Problema este foarte acută. Eu sper că cei care se fac responsabili să se implice mai mult în acest sens. Pentru că situația aceasta nu poate fi tolerată. Faceți o invitație celor de la minister, luați-i într-un autobuz de la Primărie și haideți să îi ducem pe străzile capitalei. Poate ei vin pe calea aerului? Sau trăiesc în altă parte”, a declarat Ceban.

Amintim că săptămâna trecută nu era disponibil niciun agent economic să ofere asfalt în conformitate cu standardele noi pentru a putea interveni cu reparațiile curente pe străzile capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, deşi  în bugetul municipal sunt prevăzuţi bani pentru reparaţia drumurilor, Primăria Chișinău este în continuare blocată de birocraţia de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii. 

Lucrările de reabilitare a străzilor din capitală ar trebui să se realizeze în termen, în funcţie de necesităţile stabilite şi nu în luna octombrie. Noi însă, până astăzi, nu avem o claritate în acest sens, deşi am insistat ca standardele privind procurarea asfaltului fierbinte să fie aprobate încă la sfârşitul anului trecut”, a conchis acesta.