Reacția Ministerului Apărării la acuzațiile despre vaccinarea „neamurilor”: sunt cadre medicale

Comandantul Suprem al Armatei Naționale, președintele țării, Maia Sandu, este acuzată de dezinformare și prezentarea datelor false.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului Apărării, cele 48 de persoane vaccinate în perioada 29-30 martie curent sunt cadre medicale din subdiviziunile medicale ale Armatei Naționale, care nu s-au regăsit în categoria „personal din instituții medico-sanitare” din Registrul electronic de vaccinare COVID-19. Prin urmare, acești specialiști au fost incluși la compartimentul “alte contingente”, ceea ce a generat interpretarea eronată a datelor înregistrate privind categoriile persoanelor vaccinate.

Reacția ministerului vine după ce Maia Sandu a declarat la un post privat de televiziune că aproape 700 de oameni care au primit prima doză din vaccinul Pfizer sunt din categoria “neamuri”, iar 48 dintre aceștia au fost imunizați la Centrul Diagnostic Consultativ al Ministerului Apărării.

Presa a scris că și reprezentanții PAS din Cantemir s-au vaccinat fără rând. Este vorba despre Gheorghe Blănaru, vicepreședintele filialei de partid PAS din raionul Cantemir și Tatiana Cechir, un alt membru al PAS din Cantemir.