Pe străzile capitalei vor apărea alte două troleibuze articulate noi | FOTO

Municipalitatea va achiziţiona 2 troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie din Italia. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, prețul este de 50 mii euro per unitate.

„Ambele unități au fost evaluate de un evaluator autorizat din Republica Moldova. Astfel, expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, cu propulsie autonomă şi caroserie cu protecție corozivă.

Totodată şi consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic, decât al troleibuzelor vechi, ce circulă actualmente pe străzile din Chişinău.

Necesitatea achiziţionării unităţilor de transport pentru municipiul Chişinău este una stringentă ţinând cont că starea actuală a troleibuzelor, inclusiv articulate, din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric” este una precară”, scrie edilul.

În prezent, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv, 18 articulate. Mai mult, 6 unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de 25-26 ani, respectiv, sunt învechite atât din punct de vedere moral, cât și tehnic, şi prezintă pericol pentru călători.

Doar în ultima perioadă la Chişinău au fost aduse 25 de troleibuze din Riga şi 15 din Belarus.

Actualmente, în atelierul de reparaţii al RTEC sunt asamblate alte 20 de troleibuze, ce vor ieşi curând pe străzile capitalei.