Edilul Capitalei: Entităţile private şi instituţiile statului trebuie să plătească pentru serviciile de salubrizare prestate de Spații Verzi

Entităţile private şi instituţiile statului trebuie să plătească pentru serviciile de salubrizare prestate de „Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea nu este obligată să facă curăţenie pe teritoriul sau în preajma agenţilor economici, sau a clădirilor statului. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

„De aceea, am solicitat să fie făcută o listă a acestor adrese, iar cei vizaţi să achite pentru serviciile prestate de Primăria Chişinău. Cu asemenea solicitare vom merge şi la Parlament. Altfel noi pierdem milioane de lei, bani cu care am putea plăti angajaţii întreprinderilor municipale responsabile de salubrizarea oraşului. Capitalei nu i se acordă nimic gratis, din contra, astăzi, Chișinăul întreține financiar și contribuie la formarea bugetului național cu circa 80 de procente. Asta deoarece impozitele care vin de la agenţii economici şi persoanele juridice care activează pe teritoriul capitalei merg în bugetul de stat”, spune Ceban.

Primarul afirmă că este incorect ca din cauza sistemului inechitabil de distribuire a veniturilor capitala țării să fie astăzi într-o situație financiară foarte proastă.

Nu vom face acte de binefacere, deoarece locuitorii capitalei vor străzi, trotuare şi curţi de blocuri reparate, şcoli şi grădiniţe reabilitate, spaţii verzi amenajate – iar noi cu bugetul ,,gol” nu putem realiza aceste lucruri”, a conchis acesta.