Linia Verde pentru asistența medicală COVID-19 din municipiul Chișinău, activată!

Pentru sporirea comunicării eficiente în situația de criză pandemică cu noul coronavirus și acordarea suportului informaţional populaţiei din mun. Chişinău cu privire la asistența medicală în cazurile suspecte sau confirmate cu COVID-19, de Primăria Chișinău au fost efectuate mai multe măsuri în acest sens.

Potrivit primarului general Ion Ceban, de astăzi, se activează Linia Verde pentru asistența medicală COVID-19 din municipiul Chișinău – linia telefonică
080000080 cu apel gratuit, cu program de funcționare de Luni-Duminică, orele 8:00-17:00.

„Am convenit că urmează să identificăm soluții după 17:00, astfel, ca apelurile să fie preluate 24/24. La prima etapă vom redirecționa apelurile. A fost nominalizat coordonator responsabil de activitatea Liniei Verzi pentru asistența medicală COVID-19 Mihai Darie, specialist principal în cadrul Serviciului sănătate şi siguranţă în situaţii de urgenţă.

Directorii IMSP Asociațiilor Medicale Teritoriale (AMT Botanica, AMT Buiucani, AMT Centru, AMT Ciocana și AMT Râșcani) din municipiu au delegat, conform graficului stabilit, personalul medical de competență și cu bune abilități de comunicare pentru operarea la Linia Verde pentru asistența medicală COVID-19, la sediul DGASS”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Ceban spune că este foarte important ca oamenii să poată comunica cu specialiștii pentru a avea răspunsuri la întrebări.