Ceban: Deși bani în bugetul municipal sunt prevăzuţi pentru reparaţia drumurilor, suntem în continuare blocaţi de birocraţia de la MEI

Municipalitatea este în continuare blocată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, pe segmentul asfaltării găurilor din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, săptămâna trecută nu era disponibil niciun agent economic să ofere asfalt în conformitate cu standardele noi pentru a putea interveni cu reparațiile curente pe străzile capitalei, deși bani în buget sunt.

În consecinţă suntem nevoiţi să mergem prin găurile descoperite, care s-au înmulţit după perioada rece. Lucrările de reabilitare a străzilor din capitală ar trebui să se realizeze în termeni în funcţie de necesităţile stabilite şi nu în luna octombrie. Noi însă până astăzi nu avem o claritate în acest sens, deşi am insistat ca standardele privind procurarea asfaltului fierbinte să fie aprobate încă la sfârşitul anului trecut”, spune primarul.

Municipalitatea a lansat licitaţia privind procurarea acestui tip de asfalt, aşteptăm ofertele antreprenorilor, cert este faptul că până nu va fi publicat documentul ce prevede noile standarde de procurare a asfaltului, Primăria Chișinău nu poate mișca nimic din loc.

Până la achiziţionarea betonului asfaltic fierbinte, găurile apărute pe carosabil care prezintă pericol şi pot cauza accidente rutiere, sunt remediate cu asfalt frezat.

„În prezent altă posibilitate nu avem. Odată cu achiziţionarea asfaltului pe lângă serviciile Î. M. „Exdrupo”, vom vedea posibilitatea poate și de a contracta alte companii pentru realizarea lucrărilor de plombare, reabilitare şi reparaţie a străzilor planificate pentru acest an. În paralel vom lansa licitaţii pentru procurarea vopselei pentru marcarea străzilor şi trecerilor pietonale din capitală. Am solicitat implicare maximă la acest capitol”, a conchis Ceban.