De ce este sabotată cumpărarea celor 100 de autobuze? Astăzi s-a aflat MOTIVUL

Astăzi s-a aflat adevăratul motiv de ce este sabotată cumpărarea celor 100 de autobuze. Pentru că cei din CMC fac lobby pentru companiile private de transport. Cu această afirmație a venit primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Exact un an în urmă am propus să procurăm autobuze, iar procedurile birocratice înaintate atunci de unii au dus la nimic. În loc să se apuce de lucru și să contribuie la rezolvarea problemei transportului public din capitală, fapt pentru care sunt plătiți din bugetul municipal, consilierii PAS lobează pentru anumite companii de transport care să fie contractate de către primărie. Acești consilieri la orice subiect se dau în spectacol în conferințe de presă și vorbesc aberații. Și inițiativa lor de astăzi, de a achiziționa pe perioada pandemiei servicii de transport de la companii private, este una populistă, negândită și chiar aberantă”, a declarat Ceban.

Cei din PAS propun ca municipalitatea să nu procure autobuze, dar să plătească cuiva aceste sume și să contracteze transport public, de la alți agenți economici.

La fel au făcut și în cazul cu publicitatea stradală, când lobau și continuă să o facă pentru anumite companii de publicitate. În situația complicată în care ne aflăm, nu ne putem permite să mai cheltuim bani, pe care nici nu i-am prevăzut în buget, pentru contractarea serviciilor de transport. Soluția care credem noi că este cea mai optimă actualmente – este achiziționarea autobuzelor prin negocieri directe cu companiile de transport. Paralel este lansata licitatia internationala si instrumente noi de finanțare pentru achizitii de transport public. Astfel, vom economisi timp și vom asigura locuitorii capitalei, inclusiv suburbiile, cu unități de transport. Totodată, în paralel este inițiată o nouă procedură de licitații cu achiziționarea a 100 de autobuze”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că orășenii așteaptă soluții concrete la problemele lor, nu declarații deșarte și ieșiri în conferințe pentru bonusuri politice.

Și eu, și oamenii au obosit de declarațiile politice ale consilierilor municipali! Dacă propunerea mea era acceptată de consilierii municipali, de mult aveam autobuze noi în Chișinău”, conchide acesta.