Caietul de sarcini pentru PUZ Centru, supus consultărilor publice. Ceban: Să lăsăm politica la o parte

Caietul de sarcini pentru definitivarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Centru (Nucleul Istoric al Chișinăului) urmează a fi supus consultărilor publice. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban spune că având în vedere că Planul urbanistic general al orașului Chișinău, aprobat în anul 2007, nu oferă soluții pentru protejarea patrimoniului imobil (construit și arheologic), se propune elaborarea documentației de urbanism de tip Plan urbanistic zonal prin care vor fi stabilite principiile dezvoltării sustenabile și durabile a teritoriului Nucleului istoric al Chișinăului, care va permite să fie oferite soluții pentru valorificarea patrimoniului cultural.

„Potrivit legislației în vigoare, documentaţia de urbanism şi amenajare a teritoriului se reexaminează periodic şi se modifică pentru a fi adaptată noilor condiţii economice, sociale şi tehnice. Documentul supus consultării este avizat pozitiv de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Mi-aș dori ulterior să avem elaborat și aprobat Planul Urbanistic General și să nu se facă politică pe marginea subiectului. Organizăm discuții, consultări și dezbateri pe marginea tuturor proiectelor, lucru care nu a fost făcut niciodată. Opinia cetățenilor contează!”, scrie Ceban.

Recomandările şi comentariile pe marginea proiectului supus consultării publice pot fi expediate până în data de 7 aprilie , curent pe adresa electronică: [email protected], [email protected], la numărul de telefon 022-21-22-04.