Ceban: Copiii din cea mai mare grădiniță din țară, ce se află la Ciocana, vor avea condiții mai bune pentru joacă și recreere

Cea mai mare grădiniță din Republica Moldova a fost parțial renovată. Este vorba de instituția preșcolară Nr. 225 „Spicușor” din sectorul Ciocana, unde sunt 857 de copii.

Potrivit primarului general Ion Ceban, reabilitarea curții va avea loc în cadrul proiectului de renovare a pavajului la grădinița Nr. 225 din municipiul Chișinău.

„Proiect face parte din Programului de Granturi pentru securitatea umană KUSANONE, inițiat de Guvernul Japoniei, care are ca scop principal de a influența bunăstarea populației. Astăzi, am avut o discuție și cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, căruia i-am mulțumit pentru cooperare și sprijin din partea țării sale. Instituția, împreună cu Direcția de resort au aplicat la proiect în luna martie 2020”, a declarat acesta.

Edilul spune că obiectivele proiectului sunt reconstruirea și modernizarea infrastructurii instituției de învățământ și dotarea terenului de joacă, conform standardelor de asigurare a calității educației.

În același timp, un alt obiectiv este de a oferi beneficiarilor instituției de învățământ un loc de joacă și recreere modern, sigur, care corespunde necesităților fizice și morale.

De precizat că actualmente în grădiniță funcționează 28 grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani. Numărul de copii înregistrați în instituție pe parcursul anului de studii 2020-2021 este de 857 de copii, din ei 205 copii din 7 grupe pregătitoare, care vor pleca la școală.

Grădinița este inclusă și în lista instituțiilor care vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău”.

Prima tranșă a proiectului presupune termoizolarea a 23 de clădirii – instituții publice: grădinițe, licee, școli sportive și spitale.