De ce nu avem locuri de parcare în Chișinău?

De ce nu avem locuri de parcare în Chișinău? ️În anul 2008 au fost repartizate peste 180 locuri pentru construcția diferitor tipuri de parcare. În prezent nici una nu există în oraș. Pe aceste locuri au apărut diverse clădiri”, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban spune că peste 30 de terenuri care au fost alocate pentru construcţia parcărilor multietajate în capitală, au fost înstrăinate ilegal în perioada anilor 2014-2018, iar în locul acestora au apărut blocuri multietajate.

Primăria Chişinău a sesizat organele de drept cu privire la aceste ilegalităţi şi chiar ne dorim maximă transparenţă în această privinţă.

Este dezastruos ceea ce se întâmpla acum câţiva ani în acest domeniu. ️Sute de hectare de terenuri din capitală au fost date pe sub masă persoanelor interesate în perioada anilor 2007-2019 inclusiv. Este vorba despre terenuri municipale, inclusiv în curţile de blocuri, sau pe spaţii verzi, care au fost înstrăinate dubios. Mai mult, ulterior pentru aceste terenuri au fost emise ilegal şi acte permisive pentru construcţii. Este constatarea Curţii de Conturi şi a altor instituţii responsabile”, a mai punctat acesta.

Chișinăul a pierdut miliarde de lei, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru realizarea mai multor proiecte importante din capitală.

Amintim că din licitaţiile funciare care au fost organizate în anul 2020 municipalitatea a încasat circa 43 mil. lei, iar în urma primei licitaţii funciare din 2021, urmează să ajungă în bugetul municipal 35 mil lei.