Revolta cetățenilor privind maidanezii din oraș vs de apărătorii în blană de nurcă

Câinii vagabonzi, problema cronică a orașului Chișinău și care stârnește revolte în rândul locuitorilor. Oamenii sunt nemulțumiți de numărul mare de maidanezi, care se plimbă nestingheriți pe străzi, în special în preajma șantierelor.

Subiectul a fost abordat și în cadrul ședinței operative din 15 februarie, a serviciilor municipale, după ce doi copii din sectorul Ciocana au fost atacați de câini. Primarul general a cerut serviciilor responsabile să prezinte propuneri de redresare a situației.

„Mulți critică, dar nu știu că guvernările anterioare ale Primăriei nu au făcut ceva. Noi am construit volier, unul destul de mare, acolo sunt 800 – 900 de câini. Anul trecut 2500 de câini au fost sterilizați. Procesul este foarte greu, noi am demis câțiva medici, care s-a dovedit că au folosit medicamente proaste. Avem problemă pentru că nu putem angaja veterinar la aceast lucru”, declara Ion Ceban la o emisiune TV.

În timp ce primăria cheltuie 25 de lei pe zi pentru un câine vagabond, iubitorii de animale protestează în blană de nurcă. Primarul spune că acest gen de persoane doar cheltuiesc banii din fonduri oferite de unele instituții.

Poate activiștii care depășesc anumite limite, fluieră în jurul primăriei, fără să ia în calcul că cineva poate muri fiind atacat de maidanezi, să fie verificați și de polițiști. La fel, am solicitat să fie verificate şantierele, întreprinderile unde la fel sunt șatre de câini. Aceştia trebuie să fie luați la evidență, pentru că ulterior aceşti maidanezi revin în stradă”.

Menționăm că un grup de persoane a protestat, acum câteva zile, în fața Primăriei Chișinău. Aceștia au cerut sterilizarea în masă a maidanezilor și adăpost pentru animale.