Primăria Chișinău va încasa 34,5 milioane de lei, pentru 11 loturi care au fost scoase la licitație

34,5 milioane de lei – atât va încasa Primăria pentru 11 loturi care au fost scoase la licitație.
Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi a avut loc prima licitație funciară cu strigare din acest an, privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău.

Mă bucur că am reușit acest lucru, iar vânzarea terenurilor nu se mai face pe sub masă. La licitația de astăzi au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha, până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent (pentru deținătorii de terenuri adiacente), case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii lei, la 4 milioane lei. Pentru 4 loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele 2 au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant”, a punctat acesta.

Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

„Primăria a pierdut ani la rând mii de terenuri de pământ. Întrebare unde se duceau banii anterior. Bani care se cifrează la miliarde de lei, potrivit experților atât din țară cât și de peste hotare. Bani care puteau fi folosiți la reparația drumurilor, dezvoltarea infrastructurii orașului, construcția de școli și grădinițe. Cel mai grav este că nimeni nu a răspuns penal până în ziua de azi”, spune edilul.

Amintim că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.