Ceban: 415 drumari au fost scoși de la 5 dimineața pentru a împrăștia sare și nisip pe străzi și trotuare

Serviciile municipale au activat în regim sporit la combaterea poleiului de pe drumuri. Astfel, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat de la ora 01:00, cu 28 de utilaje cu sărărițe. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că de la ora 05:00, au fost mobilizați 415 muncitori, pentru combaterea poleiului în staţiile de aşteptare, la trecerile de pietoni și pe trotuare. Pe parcursul zilei se va interveni prioritar în curțile de blocuri.

„Totodată, angajaţii Regiei „Exdrupo” au intervenit de la ora 20:00 pentru prevenirea formării poleiului cu 42 de autospeciale. De asemenea, drumarii vor continua monitorizarea străzilor principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii, pentru prevenirea formării poleiului. La fel, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a intervenit pe parcursul nopții în parcuri și pe alei, pentru combaterea poleiului, cu 5 unități mecanizate și 29 de muncitori”, a punctat acesta.

Ceban afirmă că traficul rutier pe străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, la linie fiind emise 322 troleibuze şi 108 autobuze.

În acest context, primarul a venit cu îndemnul ca gestionarii/proprietarii de imobile să-şi deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează.