Încă o licitație! Se caută compania care va face Planul Urbanistic General al Chișinăului

Primăria Chișinău a lansat a patra licitație în vederea găsirii companiei care va elabora caietul de sarcini, ce va sta la baza Planului Urbanistic General. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Potrivit acestuia, fără un caiet de sarcini, elaborarea PUG-ului este imposibilă.

Edilul punctează că, din păcate, la anterioarele licitații nicio companie nu și-a oferit candidatura.

„Nu este o lucrare simplă, de aceea specialiștii ezită să participe la licitație, cu toate că pentru dezvoltarea planurilor strategice au fost alocate resurse foarte mari. Îmi pare rău pentru că din cauza încăpăţânării unor consilieri municipali, am pierdut o parte din resursele financiare alocate de România, dedicate acestui proces. În acest sens am solicitat ca responsabilii din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, să implice în proces şi fracțiunile din CMC, în special două dintre ele, care sunt cele mai vocale, să vină cu sugestii de companii, care ar putea participa la elaborarea caietului de sarcini pentru realizarea PUG-ului”
, a punctat Ceban.

Amintim că din cauza că CMC nu a votat în comisii mai multe solicitări, compania din România și-a retras oferta. Actualul PUG al orașului a fost adoptat în anul 2007 și nu mai corespunde cerințelor actuale de dezvoltare teritorială.