Proiectele importante, incluse în bugetul mun. Chișinău pentru 2021

chisinau.md

Pe lângă procurarea troleibuzelor, cele mai perseverente proiecte care se includ în bugetul pentru 2021 sunt de o importanță extrem de mare. Chiar dacă fac parte din deficitul bugetar, acestea sunt acoperite cu unele surse de finanțare.

Un alt proiect ține de angajamentele cu BERD și BEI, iar astăzi am semnat un nou contract în acest sens. Este vorba de managmentul deșeurilor solide în municipalitate. Acest proiect este foarte așteptat de municipalitate și foarte mult timp ne implimentat. Mai mult decât atât, avem condiții care sunt benefice pentru muncipiul Chișinău. Luni a fost aprobată hotărârea de la Guvern, prin care am primit un grant de 9 milioane de lei pentru conservare și activități în poligoanele de la Bubuieci, unde este catastrofă ecologică, și cele de la Țînțăreni. Alte 9 pentru managentul deșeurilor din oraș și alte 5 milioane de euro din partea UE”, a declarat primarul general.

Al treilea proiect pe care îl avem, suntem pe negocieri atât pe extern, atât și pe intern, este vorba de dezvoltarea bulevardului Mircea cel Bătrîn până la Megapolis Mall. Suntem în elaborare de elaborare a PUZ-ului pentru zonă. Până la sfârșitul anului urmează să fie prezentate toate detaliile. Și strada industrială, care ar fi într-un fel sectorul țintă pentru Centura Chișinău. Acum Guvernul este în discuții”, a mai adăugat edilul.

Amintim că autoritățile municipale planifică pentru anul 2021 un buget de 4,667 de milioane de lei la capitolul venituri și 5,957 de milioane de lei la capitolul cheltuieli și un deficit bugetar de 1,290 de milioane de lei.