Acuzații grave de plagiat pentru noul consilier prezidențial al Maiei Sandu!

Liliana Nicolaescu-Onofrei, noul consilier prezidențial pe probleme de educație și cercetare (ex-ministru și viceministru al educației) este acuzata de plagiat de către cercetătoarea moldoveanca Dorina Roșca, care activează în prezent în Franța în domeniul sociologiei. Aceasta a plasat pe pagina sa de Facebook dovada faptului că Nicolaescu-Onofrei este o plagiatoare ordinară

“Maia Sandu a mai desemnat cativa consilieri prezidentiali. Printre acestia se numara si Liliana Nicolaescu-Onofrei, pe educatie si cercetare. Pana aici, toate bune. Numai ca, asa cum arata un studiu, realizat de Andrei Chiciuc, Gheorghe Cuciureanu, Vitalie Minciuna (vezi aici: https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/124-131_6.pdf), Liliana Nicolaescu-Onofrei se face vinovata de plagiat.

In “Programul National in domeniul cercetarii si inovarii pentru anii 2020-2023”, document redactat de aceasta, in calitate de ministra a educatiei in guvernul Sandu, bucati intregi de text sunt, pur si simplu, plagiate din “Strategia Nationala in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii pentru perioada 2014-2020 a Romaniei”. La pagina 129 a articolului lui Chiciuc et al., veti gasi un tabel in care sunt aduse cateva exemple de plagiat. Plagiatul este un furt intelectual, deci, este o crima!

Cred ca e nevoie de o ancheta pe acest caz. Daca aceasta doamna, in calitatea ei de ministru al educatiei, a comis aceasta frauda intelectuala, ea nu are ce cauuta in atare functie. Ca cercetatoare, care isi scrie textele cu multa suferinta, cu multe nopti nedormite si dupa multe lecturi, eu ma simt insultata de asa “cadre” facatoare de politici publice in domeniul educatiei si cercetarii.”

Ex-ministru educației promovată în acea funcție de vechea prietenă Maia Sandu, Nicolaescu-Onofrei vine din același mediu al ONG-urilor ca și majoritatea fruntașilor PAS.

Amintim că în garnitura de consilieri prezidențiali, Maia Sandu a mai desemnat un condamnat penal în calitate de consilier – ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță, condamnat în cazul Sandulachi.