Dodon: Maia Sandu nu vrea să-și asume guvernarea pentru că știe că nu va face față

Maia Sandu nu își va asuma guvernarea, deoarece știe că nu va face față. Declarația a fost făcute de către Igor Dodon la postul public de televiziune.

Numești în fiecare zi acest Guvern – rău, dar nu îl dai jos. Îl lași așa ca acest Guvern să țină povara. E dificil în condiții de criză, pandemie, iarnă. Pentru ca primăvara, când va fi mai ușor, să dai jos Guvernul și să declanșezi alegeri parlamentare. Ați învins la alegeri, asumați-vă guvernarea. Ei nu vor face acest lucru, pentru că noi știm cu ce s-a terminat asumarea de anul trecut, când a fost șef în Guvern. Ei știu că nu vor face față. Cum spunea Eminescu „E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune!”. Pe baricade sunteți deștepți, dar când este vorba de lucru, nu faceți nimic. Am văzut asta anul trecut”, a declarat președintele.

Amintim că Igor Dodon i-a propus Maiei Sandu să demită Guvernul Chicu și să numească propriul cabinet de miniștri, care va guverna țara. Președintele ales Maiei Sandu a refuzat să-și asume această responsabilitate.