Ion Ceban caută soluții pentru ambuteiajele infernale: Vom analiza teza ca școlile să-şi revadă graficul de începere a orelor

Primarul general Ion Ceban cere ca problema ambuteiajelor din capitală să fie soluționată. Astfel, acesta a cerut să se discute pe segmentul orelor de studii din intituțiile de învățământ.

Edilul și-a cerut scuze de la toți locuitorii pentru traficul infernal de pe unele străzi din cauza reparațiilor.

„Am venit cu propunerea ca specialiștii în transport şi cei din educație, de comun cu poliția capitalei să creăm un grup, care va analiza teza ce prevede ca instituţiile de învăţământ să îşi revadă graficul de începere a orelor. Ideea vine după ce în perioada vacanţei de toamnă a elevilor am observat că ambuteiaje în oraş erau mai puţine”, a declarat acesta.

Primarul a mai adăugat că numărul unităţilor de transport a crescut considerabil în ultimii ani în municipiul Chişinău, iar străzile au rămas la fel.

„Noi nu putem lărgi capacitatea acestora, dar identificăm soluţii pentru a fluidiza traficul rutier din capitală. Chem locuitorii oraşului la înţelegere şi ne cerem scuze pentru incomodităţile create”, a conchis acesta.