Ion Ceban explică de ce a ieșit astăzi la plantarea arborilor, fiind în concediu din cont propriu

Chiar dacă primarul general al Chișinăului și-a luat concediu din cont propriu, el găsește timp și oportunități pentru a îmbunătăți orașul. Astăzi a participat la Campania Municipală de plantare a copacilor.

Primarul capitalei a explicat că a decis să vină și să ajute la plantarea copacilor nu ca primar general, ci ca un cetățean grijuliu.

Particip la acțiune ca locuitor al municipiului Chișinău. În copilărie am trăit cu părinții mei prin apropiere. Cunosc bine această zonă și vreau ca toate zonele din capitală să fie verzi și înflorite. Astăzi, obiectivul nostru este să plantăm 10-12 mii de copaci, iar această campanie va continua: planificăm să plantăm 100 mii de copaci la Chișinău. Vrem să redăm în capitală gloria unuia dintre cele mai verzi orașe din Europa”, a spus Ion Ceban.

El a mai spus că acțiunea de plantare a copacilor de la Chișinău face parte dintr-o campanie globală sub egida ONU.

Acțiunea Primăriei se desfășoară în cooperare cu Agenția Moldsilva și alți parteneri, care oferă copaci de aproximativ 60 de specii (tei, frasin, castan, plop, salcie și nuc) cu o înălțime de un metru jumătate și mai mult.