În viitorul apropiat ar putea fi creată Poliția Municipală

În viitorul apropiat ar putea fi creată Poliția Municipală. Subiectul dat a fost discutat între primarul general Ion Ceban, șeful MAI, Pavel Voicu, dar și președintele Igor Dodon.

Ceban spune că acest lucru ar soluționa mai multe probleme.

„În aceste zile am discutat cu președintele Igor Dodon și cu ministrul de Interne Pavel Voicu despre mai multe probleme, cu care se confruntă capitala din punct de vedere a securității, a ordinii publice, a fluidizării traficului, dar și altele.  Am abordat și agreat ca în viitorul cel mai apropiat să inițiem discuțiile cu privire la înființarea Poliției municipale, după modelul altor capitale din Statele Europene, dar și CSI, astfel ca  procesul să fie inițiat din anul 2021”, a punctat primarul. 

Ion Ceban spune că în oraș sunt foarte multe probleme cum ar fi construcții neautorizate, parcări ilegale, comerțul ambulant, păstrarea ordinii publice și a curățenii pe teritoriul Chișinăului etc. 

„În acest sens, o astfel de abordare s-ar înscrie în conceptul european și ar da posibilitatea ca serviciile polițienești să fie mai aproape de comunitate”, a conchis acesta.