Ion Ceban îndeamnă concetățenii să voteze, din primul tur, pentru candidatul cu cele mai mari șanse de câștig

În contextul actualelor alegeri prezidențiale din Moldova există doar doi candidați – unul pe stângă și altul pe dreapta, care sunt lideri și pot câștiga.

Aceasta este opinia primarului general, Ion Ceban, exprimată într-o emisiune la Radio Sputnik Moldova. El a menționat că, în condițiile actuale, în mijlocul pandemiei Covid-19, când se reintroduc restricții dure în multe țări, e necesar de încercat a nu recurge la al doilea tur de scrutin, dar de ales noul președinte în primul tur.

„Respect majoritatea candidaților, comunic cu toată lumea, chiar și cu cei care sunt, au fost sau se consideră a fi adversarii mei politici dar acum se văd doar doi candidați-favoriți: unul de dreapta și altul de stânga. Prin urmare, în calitate de cetățean simplu, îndemn concetățenii să voteze pentru unul dintre ei. Dacă ați decis deja un vector, ce vi se potrivește, votați candidatul care conduce la el. De stânga este Igor Dodon, iar de dreapta – o femeie numele căreia nu-l pot numi. Alți candidați vor câștiga un anumit număr de voturi, dar această dispersare va duce la un al doilea tur de alegeri pe fonul pandemiei. A doua rundă înseamnă 60 de milioane de lei suplimentari cheltuiți și o altă ieșire a cetățenilor la secțiile de votare iar 60 de milioane de lei asta reprezintă, dacă „să calculăm” în proiecte, reparația capitală al Parcului Central de lângă Catedrală și Parcul Ștefan cel Mare”, a spus Ion Ceban.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie.