Aeroportul Mărculești ar putea fi reorganizat într-un hub internațional de transport și transfer

971016-D-0000M-003 A nuclear-capable MiG-29C is readied for air shipment from Moldova to the United States on Oct. 16, 1997. The Department of Defense of the United States of America and the Ministry of Defense of the Republic of Moldova recently reached an agreement to implement the Cooperative Threat Reduction accord signed on June 23, 1997, in Moldova. This agreement authorized the United States Government to purchase nuclear-capable MiG-29 fighter planes from the Government of Moldova. This is a joint effort by both governments to ensure that these dual-use military weapons do not fall in to the hands of rogue states. DoD photo.

Igor Dodon susține că va insista ca anul viitor Aeroportului Mărculești să fie reorganizat într-un hub internațional de transport și transfer. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că statul trebuie să vină doar cu investiții în echipament și acest proiect va deveni realitate.

Potrivit lui Dodon, deși proiectul și volumul de investiții sunt gata, lucrările nu au putut fi implementate din cauza pandemiei.

Hub-urile regionale: aeroportul Mărculești și aeroportul din Bălți rămân o prioritate pentru noi. Vom face investiții începând cu anul viitor, pentru că trebuie să facem un hub pentru zborurile cargo, știu că sunt mai multe companii care ar dori să utilizeze Republica Moldova din punct de vedere geografic, pentru ca aici să fie un hub regional de transportate a mărfurilor, din China spre Europa și invers. Acest lucru este posibil și sunt investitori”, a declarat Dodon.

Hub-ul Mărculești va include un centru de transport și logistică, și un centru pentru întreținerea și reparația aeronavelor.

”Sper și voi insista ca anul viitor să ne mișcăm cu acest proiect și alte proiecte importante care creează locuri de muncă și noi oportunități pentru Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.