„Meniu Unic” în grădinițele din capitală!

Copiii din grădinițele municipiului Chișinău vor fi alimentați conform unui meniu unic. Un acord în acest sens a fost semnat între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare. Obiectivul acestui acord este creşterea eficienţei achiziţiilor publice şi utilizarea optimă a mijloacelor financiare, a anunțat primarul general, Ion Ceban.

Potrivit edilului, săptămâna trecută grupul tehnic intersectorial s-a întrunit pentru a discuta pe marginea caietului de sarcini pentru procurarea produselor alimentare în grădiniţe, iar către sfârşitul săptămânii, va fi lansată procedura de achiziţii privind procurarea produselor.

Astfel, urmare a procedurii comune de achiziţie, în toate grădiniţele se vor livra produse de aceeaşi calitate, origine şi la acelaşi preţ, asigurând o echitate.

„Mi-am dorit foarte mult și externalizarea alimentației în școli, dar acest lucru este imposibil de a fi realizat din cauza mai multor prevederi legale. Voi insista şi în continuare ca alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe să corespundă normelor în vigoare”, a declarat Ion Ceban.