Săptămâna trecută a avut loc prima ședinţă a comisiei de licitație privind amplasarea gheretelor în parcurile din capitală

Încă un pas în reglementarea gheretelor din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, săptămâna trecută a avut loc prima şedinţă a comisiei de licitaţie privind amplasarea gheretelor în parcurile din capitală.

Edilul spune că în discuţie au fost puse locațiile/adresele propuse pentru a fi expuse la prima licitaţie publică, dar şi preţurile care vor fi achitate de agenţii economici în acest sens.

Precizez: costurile vor fi diferite, în funcţie de locaţia gheretei. Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a prezentat patru modele de gherete care urmează să fie amplasate pe străzile capitalei”, a precizat acesta.

Primarul punctează că a fost publicat anunţul pentru lansarea concursului, pentru desemnarea companiei care va organiza aceste licitaţii.

În această săptămână, comisia de licitaţie urmează să se întrunească repetat pentru a pune la punct toate detaliile în acest sens.

În acest fel, ne-am propus să eliminăm monopolul din domeniul comerţului ambulant stradal, dar şi să uniformizăm aspectul gheretelor din Chişinău, astfel ca oraşul să aibă un design plăcut”, a mai spus Ion Ceban.

Amintim că sute de gherete au fost evacuate, unele ilegal amplasate, altele cu autorizațiile expirate.

De la venirea în funcție, Ceban a optat pentru reglementarea acestui segment și aducerea în ordine a comercializării stradale.