Primarul general: sezonul de încălzire ar putea începe în curând

Sezonul de încălzire 2020-2021 ar putea începe în scurt timp. Despre aceasta a anunțat edilul Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor municipale. Potrivit primarului, toate cele 7 surse de livrare a agentului termic către fondul locativ – 4 surse ale S. A „Termoelectrica” şi 3 surse ale „Apă-Canal Chişinău”, sunt pregătite pentru a conecta locuitorii capitalei la agentul termic.

În prezent, sunt deja conectaţi la agentul termic 12 blocuri locative, o şcoală şi doi agenţi economici. De obicei, locuitorii capitalei sunt conectaţi la agentul termic atunci când trei zile la rând temperatura aerului nu va depăşi 10 grade”, a precizat primarul.

Tot în contextul sezonului rece, Ion Ceban susține că serviciile municipale de profil au făcut stocuri de material antiderapant – 500 de tone de sare şi peste 10 m3 soluţie care este folosită pentru combaterea poleiului pe trotuare. De asemenea, urmează a fi achiziţionate încă 500 de tone de sare.

Șeful capitalei a menționat că Î.M. Regia ,,Exdrupo” deține rezerve de material antiderapant în proporţie de 90%. 

De un mare folos ne vor fi şi cele cinci autospeciale multifuncţionale de deszăpezire. Vom examina şi varianta lansării licitaţiilor pentru contractarea serviciilor private, care ne vor ajuta să depăşim situaţiile excepţionale în perioada rece”, a încheiat edilul.