Primarul general spune câți bani s-au cheltuit pentru organizarea Hramului din acest an

Pentru manifestațiile din capitală, organizate cu ocazia Hramului Chișinăului, s-a cheltuit un buget foarte mic, chiar dacă au fost organizate în toate sectoarele capitalei.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest an municipalitatea a cheltuit 400 de mii de lei, ceea ce reprezintă de 3 ori mai puțin în comparație cu 2019, când s-a cheltuit 1,3 milioane de lei.

Ion Ceban afirmă că în acest an s-a reușit ca hramul orașului să fie sărbătorit la un nou nivel.

Ceban mai spune că circa 600 de voluntari ai Primăriei Chișinău au fost repartizați în toate sectoarele, fiind echipați cu măști și dezinfectați, iar peste 18 mii de măști au fost repartizate tuturor cetățenilor, care au participat la evenimentele în aer liber.

Totodată, s-a folosit circa 600 de litri de dezinfectat, iar scaunele prevăzute au fost în număr de 49 pentru spectatori și puse la distanța recomandată de specialiști.

Persoanele prezente la concertele organizate în aer liber erau rugate să păstreze distanța, să poartă măști și să țină cont de toate normele.

„Este pentru prima dată când la un eveniment cultural, am pus în valoare oameni cu care ne putem mândri. Oameni din cultură, astă, sport, cinema, teatru”, a precizat primarul.

Amintim că evenimentele au fost organizate în aer liber, în diverse locații pentru a nu se face aglomerări și pentru a permite să se păstreze distanța.