Trei deputați PRO Moldova s-au declarat PRO-Ivanov de la PP Șor

Trei deputați de la partidul PRO Moldova, condus de Andrian Candu, au declarat că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie o susțin pe Violeta Ivanov, candidatul PP Șor. Este vorba despre Corneliu Padnevici, Gheorghe Brașovschi și Grigore Repesciuc.

În această campanie electorală am ajuns în situația să fac alegerea cui să ofer votul meu. În condițiile în care guvernarea a călcat în picioare expresia voinței a mii de oameni și l-a eliminat ilegal pe Andrian Candu, candidatul Partidului PRO MOLDOVA din cursa prezidențială, trebuie să aleg dintre concurenții rămași. Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur și am avut ocazia să mă conving de faptul că pune preț pe fapte. Am decis că voi vota pentru doamna Violeta Ivanov. Voi susține candidatul pe care îl cunosc bine”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul Corneliu Padnevici.

O cunosc pe dna Violeta Ivanov de mai mult timp. Am fost colegi și am lucrat cot la cot pentru a face lucruri bune pentru Sângerei. Mare păcat că actuala guvernare într-un mod atât de abuziv a eliminat candidatul Pro Moldova din alegeri. Ar fi fost un bun președinte dl Candu. Dar în condițiile în care nu avem propriul candidat ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite. Consider că dna Ivanov are calitățile necesare, este un bun profesionist și o voi susține la alegerile din 1 Noiembrie 2020”, a scris deputatul Gheorghe Brașovschi.

„O cunosc de mulţi ani pe doamna Violeta Ivanov. Am fost colegi şi rămânem a fi în cadrul Legislativului. Este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut. Şi ceea ce este şi mai important – vrea să facă. Există toată certitudinea că va fi preşedintele potrivit pentru această ţară. Pentru că Moldova are nevoie de schimbare!”, a scris Repesciuc.

Ulterior, PRO Moldova a venit cu o precizare pe Facebook, în care menționează că susținătorii și membrii formațiunii pot să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine, numai nu Igor Dodon. Totodată, în mesaj este precizat că orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către membrii PRO Moldova reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a partidului.