În ajun de Hram, vor fi prezentate 5 troleibuze noi articulate, anunță primarul de Chișinău

De Hramul Chișinăului pe străzile capitalei vor fi puse în circulație 5 troleibuze articulate. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei din această dimineață. Primarul a punctat că aceste troleibuze, dar și următoarele care vor fi aduse, sunt ca “o gură de aer în cadrul condițiilor pandemice”. 

Ceban afirmă că troleibuzele sunt aduse din Belarus, iar unele din ele au fost deja testate. „3 deja au fost asamblate și testate, 2 urmează până în data de 13 octombrie să fie asamblate. În data de 13 octombrie seara la ora 19:00 invităm presa, deoarece ne spun de ce nu îi luăm cu noi când facem anumite evenimente și vom lansa aceste troleibuze, care vor fi puse pe linie începând cu ziua orașului. Plus că în acea seară ne propunem să mai lansăm anumite proiecte pentru Chișinău”, a mai adăugat edilul. 

Costul unui troleibuz este de 315 mii euro. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, lumini LED, prize USB și camere de supraveghere. 

Mai mult, capacitatea maximă a acestora este de 162 de persoane. Ion Ceban a mai adăugat că până la sfârșitul anului vor fi asamblate la Chișinău alte 30 de troleibuze.

Primarul general a mai menționat că acestea sunt primele troleibuze de acest gen aduse în Chișinău. 

Amintim că în această săptămână compania ISUZU a câștigat licitația privind procurarea celor 100 de autobuze pentru capitala. Primele 60 vor ajunge la Chișinău în 6 luni. Aceasta a oferit prețul de 156.400$ pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300€. Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului, a fost calitate-preț propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.