Instruiri anticorupție la Primăria Chișinău

ie la

Peste 150 de angajaţi ai Primăriei municipiului Chişinău vor fi audienţii ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie în cadrul unor sesiuni de informare pe subiecte ce ţin de integritatea agentului public. Timp de trei zile, reprezentanţii tuturor subdiviziunilor Primăriei, vor fi instruiţi de CNA cum să aplice şi să promoveze politicile de integritate, cum să denunţe o faptă de corupţie sau o influenţă necorespunzătoare, ce este conflictul de interese şi în ce mod se soluţionează acesta, dar şi ce cadouri, primite în exerciţiul funcţiei, sunt admisibile şi care nu.

Instruirile se vor desfăşura în aer liber şi vor reuni angajaţii cabinetului primarului general al capitalei, reprezentanţii direcţiilor primăriei, preturilor şi ai întreprinderilor municipale. Ofiţerii CNA vor pune la dispoziţia audienţilor materiale promoţionale, informaţii utile şi vor îndemna funcţionarii să denunţe actele de corupţie la linia naţională anticorupţie 0 800 55555.

Amintim că, printre priorităţile de bază ale Centrului Naţional Anticorupţie este educarea societăţii şi promovarea standardelor de integritate în rândurile agenţilor publice. În contextul pandemiei, CNA, sprijinit de proiectul UNDP Moldova, a lansat un centru mobil pentru instruiri cu ajutorul căruia se deplasează la entităţi pentru a desfăşura şedinţele de informare în aer liber.

Precizăm că, Centrul Naţional Anticorupţie a semnat un acord de colaborare cu Primăria municipiului Chişinău prin care cele două autorităţi şi-au propus să-şi unească eforturile în scopul prevenirii şi combaterii cazurilor de corupţie în cadrul subdiviziunilor autorităţilor publice locale.