Ion Ceban se află la Geneva, la Forumul ONU al Primarilor

Primarul general Ion Ceban efectuează în aceste zile o vizită de lucru la Geneva, unde va participa la Forumul ONU al Primarilor, organizat de Comisia Economică Europeană a ONU (UNECE).

Potrivit lui Ceban, Forumul Primarilor va reuni primari din orașele mari din Europa, America de Nord, Asia Centrală și Caucaz si se vor discuta acțiunile necesare si consolidarea pregătirii și răspunsului APL la situații de urgență și impactul dezastrelor precum și al schimbărilor climatice.

Se va vorbi despre crearea parteneriatelor dintre orașe pentru eforturi comune de realizare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Subiecte propuse spre discuții vor fi despre acțiunile locale în contextul pandemiei Covid-19, acțiunile orașelor pentru adaptare, atenuare și răspuns la efectele schimbărilor climatice, de asemenea, cu privire la calamități. Mai mult, se va vorbi despre strategii de reziliență pe termen mediu și lung în orașe, inclusiv, revenirea post-Covid”, a declarat edilul.

Primarul spune că va avea mai multe întrevederi cu diferiți oficiali, iar ulterior va veni cu detalii despre ce s-a discutat.

La sfârșitul forumului va fi adoptată Declarația primarilor de la Geneva. Forumul va avea loc mâine la Palatul Națiunilor Unite din Geneva.