Ion Ceban a făcut totalul pentru primul trimestru: soldul mijloacelor bugetare este pozitiv

chisinau.md

Chișinăul a cheltuit mai puțin decât a câștigat. Cel puțin asta arată datele prezentate de primarul general Ion Ceban. Astfel, în primele 6 luni ale anului în curs, bugetul capitalei a înregistrat venituri totale în sumă de 2,19 mlrd. lei, cheltuieli în sumă de 2,12 mlrd. lei și un excedent bugetar de 0,07 mlrd. lei.

Potrivit primarului general, datele reprezintă executarea bugetului municipal Chișinău pe semestrul I al anului 2020.

De la începutul mandatului, mi-am propus drept scop ca Primăria municipiului Chișinău să devină cea mai transparentă instituție, iar informațiile de interes public să fie plasate pe site-ul oficial al instituției, chisinau.md”, a punctat primarul.

Edilul atenționează că principalul factor ce a influențat asupra veniturilor încasate în perioada menționată, a fost pandemia de Covid-19, care a avut un impact economic negativ asupra mediului de afaceri.

Cu toate acestea, soldul mijloacelor bugetare este pozitiv, datorită faptului că, cheltuielile au avut un ritm de implementare mai lent. În perioada menționată, toate cheltuielile ce țin de salarizare și plățile sociale au fost achitate integral și în termenele stabilite. La ziua de astăzi, nu s-au înregistrat datorii restante”, a conchis Ion Ceban.