Experții „Master’s Plan” din Moscova au prezentat un plan de lucru de care se va ţine la elaborarea PUG

După mai multe întrevederi, membrii grupului de lucru ai Asociației „Master’s Plan” din Moscova au prezentat un plan de lucru de care se va ţine cont în procesul de elaborare Planului de amenajare a municipiului Chișinău și Planului Urbanistic General.

Grupul de lucru din Rusia care va contribui la elaborarea documentelor propun desfășurarea activității în două etape, prima fiind „Planul de amenajare a teritoriului (PAT) municipiului Chișinău până în data de 20 octombrie curent”, iar a doua „Dezvoltarea conceptului planului regional „Strategia pentru dezvoltare socio-economică durabilă”, termenul fiind 20 ianuarie 2021”.

Astfel, pentru elaborarea celor două documente, PAT și PUG, experții vor examina problemele mai multe probleme, printre care construcția șoselei de centură a municipiului Chişinău, reanimarea liniilor de tramvai și extinderea oraşului, permutarea Gării Auto Nord în afara orașului, construcția unei piețe moderne la periferia orașului, etc.

Potrivit primarului general, aceasta a fost prima ședință de lucru a grupului de experţi, împreună cu grupul de supraveghere.

Un lucru important, din cadrul grupului de supraveghere fac parte: consilierii municipali din toate fracțiunile, reprezentanți ai subdiviziunii primăriei și societății civile, care vor urmări mersul executării celor două proiecte. În afară de aceasta, pe tot parcursul lucrărilor și deja au început a fi realizate consultări publice la diferite nivele cu locuitorii orașului şi specialiști din diverse”, a declarat Ion Ceban, care a adus mulțumiri experților din Rusia și România pentru expertiza oferită.

Lucrările de elaborare a documentelor, Planului Urbanistic General și Planului de Amenajare a Teritoriului se va executa în baza unui contract de asociere a primăriei Chișinău, Chișinău Proiect cu colegii din Federația Rusă și România. Proiectanții din Rusia au venit de ieri la Chișinău pentru a discutat în detalii tabloul din capitala Moldovei.