Acasă Social Primăria Chișinău va analiza posibilitatea ca școlile din capitală să revină la...

Primăria Chișinău va analiza posibilitatea ca școlile din capitală să revină la un program obișnuit de activitate

Primăria municipiulu Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educational în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită.

Potrivit lui Ion Ceban, în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate.

Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu Covid – 19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, edilul a solicitat responsabililor din primărie un raport comparativ cu situația în școlile din alte state.

În baza datelor acumulate din instituțiile de învățământ primar şi secundar, 166 de elevi sunt bolnavi de Covid-19, iar 1669 sunt în autoizolare.

De asemenea, 74 de cadre sunt pozitive la coronavirus, iar alte 43 sunt în izolare. Din totalul de instituții, în 23 au fost plasate în carantină 48 de clase.

Ceban a precizat că procesul educațional online este organizat pentru cca 1668 elevi, pentru cei aflați în autoizolare și pentru elevii din clasele închise în carantină.