Experții ruși au ajuns la Chișinău: se vor ocupa de amenajarea municipiului

chisinau.md

Proiectanții din cadrul Asociației „Master’s Plan” din Rusia au ajuns la Chisinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, împreună cu specialiștii de la CHIȘINĂU-PROIECT, Direcția Arghirhitectură și Urbanism începe elaborarea Planului de Amenajare a teritoriului municipiului Chișinău.

Pe parcursul a patru zile, echipa se va documenta, după care, de la distanță, va lucra asupra documentelor prezentate în comun cu CHIȘINĂU-PROIECT și Direcția de profil.

Mâine, echipa va prezenta rezultatul analizei prealabile a situației și planul de lucru. Toți membri din acest grup vor avea întâlni și cu pretorii, dar și cu reprezentanții HoReCa.

Următoarea etapă include: studii de examinare a situației existente atât la nivel de documentație, informații despre oraș și zonele limitrofe, incluzând localitățile din suburbii și raioanele adiacente municipiului. Se vor colecta informații referitor la infrastructura tehnică-edilitară, socială și economică. „Practic s-au început lucrările cu primele interviuri cu experți din diferite domenii de activitate din municipiul Chișinău”, spune Ceban.

În baza analizelor efectuate se vor elabora propuneri de dezvoltare strategică și stabilirea a direcțiilor de dezvoltare a municipiului Chișinău, având ca scop dezvoltarea economică a municipiului, cât și a infrastructurii per ansamblu.

Primarul afirmă că accentul se va pune pe planificarea teritorială, deoarece tot ce se întâmplă în oraș se întâmplă în teritoriu. Lucrările de elaborare a documentelor, Planului Urbanistic General și Planului de Amenajare a Teritoriului se vor executa în baza unui contract de asociere a primăriei Chișinău, Chișinău-Proiect cu colegii din Federația Rusă și România.