Ceban: Dezvoltarea reţelei rutiere este o prioritate pentru noi

Start licitației pentru reparația capitală a străzii Tighina din Chișinău. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, proiectul a fost tergiversat şi pus în sertar încă din anul 2015.

Edilul a precizat că primul pas a fost schimbarea rețelelor edilitare pe toată strada începând cu anul 2019.

Primăria Chișinău şi-a pus drept scop executarea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale. La ora actuală lansăm procedura de licitaţie cu privire la contractarea lucrărilor de reabilitare a străzilor și trotuarelor, crearea locurilor de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public din str. Tighina, după care urmează în scurt timp să fie lansată licitația și pentru reparaţia str. 31 August 1989”, a mai spus edilul.

Suprafața totală a străzii Tighina este de: 35 362 m2 dintre care 12900 m2 de carosabil, iar 17,470m2 trotuare. Mai mult, proiectele sunt finanțate de BERD și BEI în cadrul Proiectului Sectorial de Drumuri Urbane, pachet II.

„Starea proastă a drumurilor este una din cele mai serioase constrângeri pentru dezvoltarea economică şi socială a municipiului. Iată de ce, în prezent, dezvoltarea reţelei rutiere este o prioritate pentru noi”, a declarat Ceban.

Lucrările constau în reabilitarea căilor de rulare, înființarea de parcări pe stradă și modernizarea iluminatului stradal. Realizarea acestui proiect va conduce la îmbunătăţirea stării şi calităţii reţelei rutiere a oraşului Chişinău.