Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a PUG, împreună cu partenerii din Rusia

Împreună cu partenerii din Rusia, Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General. Actualmente, este colectată informaţia necesară în acest sens, ce va sta la baza acestui document. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. 

Chiar săptămâna trecută am avut o discuţie şi cu primarii din orașele componente ale municipiului Chișinău, cu care am discutat probleme de planificare a teritoriului în contextul elaborării Planului de amenajare a teritoriului municipiului”, spune Ceban. 

Edilul a punctat că în procesul de elaborare a documentației strategice de dezvoltare a municipiului, vor fi implicate toate autoritățile locale, specialiști din diverse domenii, business, comunitatea științifică și sectorul asociativ.

În lucru este şi Planul Urbanistic Zonal al sectorului Centru. În prezent, este elaborat un studiu istoric, ce va sta la baza propunerilor care vor parveni pentru îmbunătăţirea documentului.

„În paralel se lucrează şi la elaborarea altor PUZ-uri. Aceste documente vor fi publice, pentru ca oamenii să cunoască la ce etapă suntem şi care sunt acţiunilor pe care ni le propunem în continuare”, a conchis primarul.