Biblioteca Hasdeu renovată în proporție de 80%

80% din lucrările de reparație a Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, Filiala ,,Mihail Lomonosov”, din sectorul Botanica, sunt deja efectuate. Anunțul a fost făcut de către primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

„Acestea au început în luna iulie, iar în acest scop din bugetul municipal au fost alocaţi în total circa 1,7 milioane lei. Din aceşti bani au fost reparate două săli de lectură și o sală de conferinţe. Totodată, a fost amenajată încă o sală de citire și a fost aplicat pavajul din fața bibliotecii”, a subliniat Ceban. 

Edilul spune că actualmente se lucrează la restabilirea treptelor de acces către edificiul bibliotecii, a unui perete de sprijin, dar și la amenajată unei rampe de acces pentru persoanelor cu mobilitate redusă.

„Preconizăm ca în anul viitor să amenajăm încă o intrare separată în edificiul bibliotecii şi terenul adiacent din bd. Dacia 4. Cultura cititului trebuie cultivată încă din copilărie. Vom continua să investim în obiectivele de cultură din capitală, pentru a creşte o generaţie cultă şi educată”, a conchis Ion Ceban.