Cum va fi renovată subterana de pe strada Ismail

Primarul general Ion Ceban a enunțat mai multe variante de renovare a subteranei de pe strada Ismail, intersecție cu bd. Ștefan cel Mare. 

Potrivit acestuia, cel mai probabil va fi un parteneriat public-privat, însă nu depinde de el, dar de comisia specializată. 

„Subterana Ismail cu Ștefan cel Mare am ajuns la un numitor comun cu toți colegii. Noi am avut și un investitor, dar cred că o să mergem pe formula parteneriatului public privat. Asta ar însemna că timpul va fi un pic mai lung decât cel planificat. 

Noi avem mai multe opțiuni: ori sunt investiții, ori sunt investiții ale municipalității, ori sunt investiții private, ori este concesiune, ori este parteneriat public privat. În cadrul comisiei respective se va lua decizia. Dar lucrăm și la alte subterane pe care nu le-am planificat în acest an”, a declarat edilul. 

În sectorul Centru tot sunt progrese semnificative, în aceste săptămâni sunt identificate surse financiare pentru reparaţia subteranei din șos. Hâncești, 86 din apropierea Ministerului Apărării, a celei de pe șos. Hâncești, 145, care se află în apropierea Gării de Sud Est și a celei de pe strada Iurie Gagarin. 

Cât ține de subterana de pe Viaduct, aceasta a fost deja dată în exploatare.