Igor Dodon a cerut demisia șefului ANSP

Președintele țării, Igor Dodon, cere demisia șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, după declarațiile scandaloase pe care le-a făcut acesta.

Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni. Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe. Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze. Am transmis și Guvernului poziția mea și aștept o decizie conformă cu așteptările opiniei publice”, a scris președintele pe Facebook.

În cadrul unei conferințe de presă, Nicolae Furtună și-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute.

Altceva am avut în vedere prin povara infecției cu COVID: povară medicală, dar nicidecum povară socială, legată de suferințele oamenilor”.