Primăria Chișinău a depus dosarul pentru obținerea finanțării din partea CE, pentru proiecte ce țin de transport public

Veste bună pentru locuitorii capitalei. Primăria a depus dosarul pentru obținerea finanțării sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainble cities in the Sothern and Eastern Neighbourhood”, pentru proiecte pe domeniul de transport public municipal.

Ion Ceban spune că orașul are șanse reale ca să devină parte a proiectului „MOVIE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere. 

„Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,5 milioane de Euro, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală”, spune Ceban.

Primăria va asigura transmiterea informației necesare pentru pregătirea aplicației de finanțare, iar perfectarea dosarului pentru aplicare va fi asigurat cu suportul Proiectului „Orașe verzi durabile pentru Moldova – Green City Lab”.