Ion Ceban a cerut MAI să gestioneze situația, după ce fermierii au anunțat că vin cu tehnica agricolă pe străzile Capitalei

sputnik.md

Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție după ce agricultorii au anunțat că vor veni în Capitală cu tehnică agricolă.

„Respectăm opinia tuturor și oricine are dreptul la exprimare, doar că rog să fie luată în calcul recomandarea cu care vin. Nu are capacitate orașul, astăzi, să facă față unui astfel de protest, unde mai multe unități de tehnică agricolă vor intra pe străzile orașului. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, riscăm să avem un ambuteiaj infernal. În această săptămână, doar o porțiune a străzii Albișoara ce este închisă, ne-a demonstrat că numărul mare de mașini ce le avem astăzi în oraș, duce la ambuteiaj și la disconfortul locuitorilor”, a declarat Ceban.

Primarul a venit cu o solicitare către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să gestioneze această situație.

Respectăm opiniile tuturor cetățenilor, dar nu prin încălcarea drepturilor locuitorilor municipiului Chișinău”, a punctat edilul.

Amintim că lucrările de reparaţie pe strada Albişoara sunt în toi. Actualmente se lucrează în perimetrul str. Iu. Gagarin – Ismail, pe o porţiune de 900 de metri liniari. Au fost demontate peste 1300 de metri liniari de bordură, pe ambele sensuri, iar din direcţia rondului de la intersecţia str. Iu. Gagarin cu D. Cantemir, a început montarea bordurilor noi și frezarea asfaltului uzat de pe carosabil. Concomitent, Î. M. ,,Lumteh” execută lucrări de schimbare a corpurilor de iluminat și vor fi instalate becuri led.