Ion Ceban insistă pe reorganizarea alimentației copiilor. Conceptul va fi gata până pe 20 august

Un grup de lucru pentru elaborarea unui concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din municipiul Chișinău a fost aprobat în CMC.

Potrivit lui Ion Ceban, copiii trebuie să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă.

„Demult mi-am propus să revizuim sistemul de alimentație a copiilor, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare, iar în acest sens, cu factorii de decizie am organizat mai multe şedinţe”, spune edilul.

Primarul a mai adăugat că în componenţa grupului au fost incluşi reprezentanţi ai Primăriei Chişinău, ai subdiviziunii teritoriale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dar şi ai societăţii civile.

„Astfel, grupul de lucru urmează să elaboreze un concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din municipiul Chișinău, până în data de 20 august, curent, iar concluziile formulate de specialiști vor fi prezentate public și vor fi supuse discuțiilor cu societatea civilă”, a punctat Ceban.

Actualmente în municipiul Chișinău funcţionează 307 instituții de învăţământ, inclusiv, instituții primare, gimnazii, licee şi instituţii de educaţie timpurie.

De precizat este că asigurarea procesului de alimentație se desfășoară separat, pentru şcoli şi grădiniţe.