Ion Ceban a discutat cu reprezentanții BERD și ingineri din Londra

Subiectul curățării râului Bîc a fost discutat de primarul Ion Ceban cu mai mulți reprezentanți ai Oficiului BERD în Republica Moldova, dar și ingineri din Londra. 

De asemenea au fost analizate și alte proiecte de infrastructură rutieră și hidraulică. 

„Am discutat despre mecanisme și opțiuni cu privire la un proiect amplu referitor la reabilitarea integrală a râului Bîc”, a precizat edilul. 

Aminitim că lucrările de curățire a segmentului doi din râul Bîc a început. Astfel, are loc lucrări în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, albia râului va fi adâncită până la cota de un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, pentru a spori viteza de scurgere a apei.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adâncire a albiei râului Bîc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Precizăm că lucrările de curăţare a râului Bîc au început acum 3 săptămâni, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, de unde au fost evacuate cca. 8 mii tone de nămol și curățată vegetația din preajmă”, scrie primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.