Primarul Capitalei, indignat pe incultura unor cetățeni: Vineri sau sâmbătă zona este curățată, iar duminică avem din nou o mizerie completă

fb.com

Nivelul de cultură al unor cetățeni lasă mult de dorit, de aceea, uneori este nevoie ca cei de la salubritate să curețe în locurile în care în apropiere sunt urne. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, în contextul regulamentului recent aprobat cu privire curățenia în oraș.

Există destule orașe în lume în care nu există atât de multe coșuri de gunoi, dar nu există gunoi împrăștiat. Aici se întâmplă uneori așa: vineri sau sâmbătă, curățarea a fost efectuată în unele zone ale pădurii, iar duminică a avut din nou o mizerie completă. Prin urmare, este necesar să educăm această cultură – la școală, în familie sau prin amenzi”, a spus Ceban.

În același timp, primarul general a explicat că municipalitatea continuă să lucreze la instalarea coșurilor de gunoi în oraș.

Reamintim că Consiliul Municipal Chișinău a aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în municipiu. Proiectul stabilește o bază legală unificată pentru funcționarea serviciilor de curățare, definește regulile și condițiile, care trebuie respectate, precum și interdicțiile și sancțiunile pentru nerespectarea regulilor de asigurare și menținere a curățeniei.

Ion Ceban a cerut instalarea panourilor în parcuri, unde se vor indica mărimea amenzilor pentru aruncarea gunoiului în locuri neautorizate.