Ion Ceban, despre lucrările de infrastructură din Capitală | FOTO

Primarul general Ion Ceban a plasat, pe Facebook, mai multe fotografii cu etapele de lucru pe mai multe șantiere din capitală, unde se lucrează astăzi.

Ceban afirmă că după ce s-a pus primul strat de asfalt, astăzi, pe strada Dante Alighieri s-a așternut stratul de uzură. Urmează să fie amenajate trotuarele.

La fel, continuă lucrările de reabilitare a apeductului de pe strada Albișoara. Astfel, este schimbată rețeaua de apeduct cu diametrul de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Petru Rareș.

„Lucrările de curățare a albiei râului Bîc sunt în plină desfășurare. Până la sfârșitul verii, segmentul dintre str. M. Viteazu și Feredeului trebuie să fie finalizat. Costul total al proiectului în sumă de 3.5 milioane de lei este pentru a curăța peste 2 km din albia râului, bani prevăzuți din bugetul municipal. În sfârșit putem vedea râul fiind înlăturați arbuștii, dar și nămolul și deșeurile lăsate”, spune edilul.

Totodată, continuă acțiunile de curățare a albiei râului Durlești, unde urmează să fie ridicat podul din strada Gheorghe Codreanu, pentru a crește capacitatea acestuia, iar apa să se ducă mai repede.

Dar și alte lucrări se se efectuează, pentru face ca orașul să prospere: renovarea Parcului „Alunelul”, construcția Stației de Epurare, trotuare de pe str. Moscova, Aleea Mircea cel Bătrân etc”, a punctat Ceban.

Primarul general a mai adăugat că zilnic, se depune stăruință pentru a face Chișinăul un loc mai modern.